Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Apple har annonceret et nyt arrangement d. 5-9 Juni. Men inden den almindelige forbruger og Apple entusiast klapper alt for meget i, så er det værd at få med at der er tale om en udvikler konference, deres såkaldt WWDC, World Wide Developer Conference. Apple vælger at flytte konference tilbage til der hvor det hele startede, i San Jose, frem for San Fransisco, hvor de siden 2003 har afholdt det i San Francisco. Overvejelserne bag kunne tænkes at at San Jose er tættere på Apples hovedkvarter i Cupertino. Eventet den 5.-9. Juni  afholdes McEnery Convention Center i San Jose og byder som altid på en masse Special events, sessions, workshops og gæstetalere. Fokus til dette event vil være på ny software, da det er en udviklerkonference og vi kan derfor forvente at se en ny udgave af macOS, watchOS og så forventes Apple også at fremvise en beta af iOS 11, der skal være klart til iPhone 8 eller hvad den nu kommer til at hedde, når den bliver lanceret til efteråret.

Udover en masse nyheder omkring de nye styresystemer, vil udviklere fra Apples lære os nyt om programmeringssprog som Swift og udvikler-API’er som SiriKit, HomeKit, HealthKit og CarPlay, for forventes at blive mere attraktivt i de kommende år. Koncernen har oplyst, at mere end tusinde af selskabets ingeniører vil være tilstede på WWDC for at hjælpe og vejlede app-udviklerne.

Efterårets Keynote, hvor den nye iphone vil blive annonceret, er endnu ikke fastlagt, men vi formoder det kommer til at ligge i august/september. Indtil da er det iPhone 7 som er deres store flagskib, og du kan sammenlign priser og tilbud på smartphones, og specielt på iPhone 7 kan prisen variere en del.