Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Black friday er så småt blevet et fast fænomen i Danmark. I de sidste par år har flere butikker støttet op om dette amerikanske fænomen, men når man tænker over det er på en måde lidt tosset vi fejre det i Danmark. Black friday er nemlig fredagen efter Thanksgiving, som finder sted den fjerde torsdag i november, men der afholdes ikke som sådan Thanksgiving i Danmark.

Ikke kun elektronikbutikkerne fejre black friday i disse tider. Nej mange detailbutikker har fået øjnene op for dette event og ser store mersalgsmuligheder på denne dag. Dagen kommer både butikker og forbruger tilgode, da dagen ligger i slutningen af November og de fleste er begyndt at tænke på julegaverne. Netop julehandlen er årsag til denne dag og de amerikanske familier handler stort ind denne dag.

Black friday i Danmark

Black friday startede for alvor i 2013, hvor et par danske webshops indførte Black Friday. Særligt i 2014 fulgte flere danske butikker og vare trop og der blev promoveret særlige tilbud til denne dag. Black Friday har i de seneste par år set en eksplosiv vækst og alene d. 26. november 2014 blev der sat ny rekord på dankorttransaktioner på hele 4,5 millioner stk., hvilket er det højeste antal nogensinde på en enkelt dag. Som forbruger er det værd at holde øje med denne dag. Der er ofte rigtig mange penge at spare lige op til julehandlen. En webshop som boernibalance.dk afholdte sidste år også Black friday og der var masse penge at spare. De sælger motorisk udviklende legetøj af høj kvalitet til børn fra 0 – 8 år, og som noget ekstraordinært, valgte webshoppen at deres kunder kunne skrive hvilke produkter de ønskede at der skulle være tilbud på, på netop Black Friday. Det bliver spændende at se hvilke tiltag shoppen vælger at gøre i år – en ting er sikkert, på boernibalance.dk vil der være en masser rabatter at hente i år også!