Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Thanksgiving er en trofast amerikansk tradition, som første gang fandt sted helt tilbage i 1621. Thanksgiving er en høstfest som primært fejres i USA og Canada, hvor familien samles og det store tag selv bord nydes i stor stil. Høstfesten fejres den fjerde torsdag i november måned, og fredagen efter er blevet en af de største handelsdage, nemlig Black Friday. Et nyere tiltag, som lidt opstod ved et tilfælde, da Scott Silverman lavede et studie om den amerikanske forbrugsadfærd, og bed mærke i, at mandagen efter Black Friday, var den største online handelsdag, set ud fra omsætningen. Tendensen viste sig at være ved de følgende år, og dagen blev opkaldt Cyber Monday.

Cyber Monday i Danmark

Som beskrevet ovenfor er Black Friday forbeholdt fysiske butikker og Cyber Monday altså henvendt til online butikkerne, og som så mange andre ting, tager Danmark de amerikanske traditioner til sig. Det er ikke anderledes med Black Friday, som er blevet et fast event, men også Cyber Monday vinder ind. Sidste år, 2015, var et par af de store online butikker med Cyber Monday. Siden eventet sidste år, spås der store forventninger til eventet i år. Online butikker som nelly, sportsmaster, wupti og mange flere har fået øjnene op for Cyber Monday, og de store forberedelser, rent markedsføringsmæssigt er ved at tage til. En af landet største online gardinbutikker, Uniggardin, som sælger alt inden for plissegardiner og lamelgardiner, er med på Cyber Monday. Så hvis du står og skal have gardiner til hjemmet, er det værd at holde øje med denne hjemmeside. Uniggardin er beliggende i Nyborg, men levere til hele landet, og kører sågar ud med gardinbussen i hele landet. Gardinbussen kommer til din adresse uden beregning, så du får målt dine vinduet op af professionelle og derved får gardiner som passer præcis til dine vinduer.