Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Den Danske Rom og Whisky Festival er en festival for danske rom- og whiskyentutiaster, som navnet antyder. Den løber af stablen d. 4. og 5. november, som er en fredag og lørdag, hvilket kan vise sig at være en fordel. Det er 7. gang, festivalen afholdes. Kan man ikke komme til festivalen, så kan man sagtens smage whisky og rom derhjemme. Det kræver dog, at man har det rette udstyr og ved en smule om glas og så videre. En god start kan være at købe ‘Rombogen’ – den kan findes her.

På festivalen er der fokus på rom og whisky. Når først billetten er betalt, vil man have fri adgang til de fleste smagsprøver, og der vil være rig mulighed for at smage en masse forskellige ting. Ved indgangen til festivalen får man udleveret et smagningsglas samt en halshænger, som man kan have det hængende i, så man ikke skal holde det i hunden under hele dagen. Derfor anbefales det også, at man ikke hælder for meget op af hver ting, da man gerne skulle kunne nå at smage på en masse forskelligt spiritus. Opfordringen fra festivalens arrangører lyder nemlig på, at man nyder kvaliteten fremfor at dyrke kvantiteten.

I cocktailbaren, som også er til stede på festivalen, vil man have mulighed for at købe specielle cocktails baseret på rom og whisky. Priserne vil være fair, og der vil desuden være mulighed for at købe forskellige whisky- og romflasker med hjem, hvis man kan lide det, man smager. Samtidig har man mulighed for at købe lod til tombolaen, hvor man kan vinde skønne præmier.

 

Hvor og hvornår?

Festivalen foregår som skrevet d. 4. – 5. november i Frederiks Fredag, og du kan læse mere på www.romfestival.dk. Festivalen afholdes af spiritusforhandleren Macy, der har eksisteret siden 1996, og de afholder hvert år omkring 80-100 smagningsarrangementer, og det er altså nogle populære arrangementer.