Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Mens alle restauranter er forskellige, er der nogle fællesforhold mellem den enkleste sandwichbutik og den mest eksklusive steakhouser. For at få succes med enhver restaurantåbning er der nogle ting, du bare ikke har råd til at tage let. Denne her guide giver dig den bedste chance for at gribe markedsandele og blive rentabel, når du åbner en restaurant. For der er en masse ting du skal have styr på, heriblandt både kunderne, restaurant inventar og meget mere.

Din målgruppe

Hvordan kan du sikre dig, at din ideelle kunde går gennem dørene på din helt nye restaurant, hvis du ikke ved, hvem de er? At få det klarest mulige billede af dit målmarked vil hjælpe med stort set alle aspekter af din virksomhed. Overvej alder, indkomstniveau og livsstil for de kunder, du ønsker at imødekomme. Hvor bor de? Hvordan bruger de deres tid? Hvad værdsætter de mest? Kend svarene på disse spørgsmål, og du vil klart kunne forestille dig, hvilke typer mennesker du forventer at udfylde dine borde og besøge dine tællere.

Dine differentierende faktorer

Hvad vil du hellere høre folk sige om din restaurant på åbningsdagen? “Det er dit grundlæggende mexicanske sted” eller “Det er en mexicansk restaurant, hvor de har levende musik, laver deres egne chips og salsa og har kæmpe margaritas”? For at din restaurant skal få succes, er den nødt til at skille sig ud som værdifuld i en spisestue. Sørg for, at du forstår, hvordan du differentierer dig selv fra konkurrencen på en måde, som dit målmarked vil sætte pris på. For eksempel, hvis du åbner en afslappet spisestue, der passer til travle fagfolk, kan du muligvis tilbyde gratis aviser i din restaurant hver morgen. Lav en indsats for at studere stamgæsterne i dine foretrukne fødevarevirksomheder for at komme med ideer til, hvordan du bedst kan tjene din ideelle kunde.