Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Når vejret er rygende varmt, vil du sikre dig, at du forbliver kølig hele dagen og sover behageligt om natten – og det starter med at vælge det rigtige klimaanlæg. Airconditionanlæg til hjemmet er mere energieffektive end nogensinde før. Hvis du ønsker at opgradere eller udskifte dit kølesystem, kan de nuværende AC-muligheder hjælpe dig med at holde dig kølig og spare dig penge i årene fremover. Men hvor starter du? Valg af det rigtige klimaanlæg kan virke som en skræmmende opgave. Denne guide er designet til at hjælpe dig med at navigere gennem den komplekse beslutningsproces og give dig nyttige oplysninger, der hjælper dig med at vælge den rigtige AC til dig og din familie. Denne vejledning er kun til informationsformål. En kvalificeret ekspert inden for opvarmning og køling vil være i stand til at bestemme den ideelle størrelse og løsning til dit hjem og klima.

Centralt klimaanlæg

Den mest almindelige måde at køle et hjem på er med et centralt klimaanlæg. Systemet inkluderer en ekstern kondensorenhed, der sidder uden for dit hjem og udviser varme samt en fordamperspole, der generelt sidder over din ovn og køler luften i dit hjem. Endelig arbejder din ovn eller lufthåndtag med din vekselstrøm ved hjælp af ventilatoren til at blæse den kølade luft gennem dit hjemmes kanalarbejde. Da et centralt klimaanlæg er integreret med dit ovnssystem, kan det drage fordel af ovnfilteren og alt andet luftrensningsudstyr, du har tilføjet. Dette hjælper med at rense luften i hele dit hjem. Kondensatoren uddriver denne varme i luften udefra og afkøler kølemidlet, der derefter sendes tilbage i hjemmet for at starte processen igen. Centrale klimaanlæg sørger for køling til alle værelser i hjemmet, ikke kun til udvalgte værelser. De har også en tendens til at være en mere omkostningseffektiv løsning på kanalløse vekselstrømme.