Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Mange tømrere og andre med håndværksmæssig erfaring og baggrund har i ny og næ brug for at kunne slibe et gulv. Det er lettere end at hyre en ekstern gulvsliber til at gøre arbejdet. Det er nemlig mere tidskrævende — og det koster mere, end hvis man selv kan gøre det. Derfor er det praktisk at tage undervisning i, så man er sikker på, at man selv kan udføre gulvafslibningsarbejdet. Både under selve slibningen, men især også når det kommer til efterbehandlingen, der heller ikke må fejle, hvis man vil gøre sig forhåbninger om, at de kunder, man har, bliver ved med at være tilfredse med det arbejde, der bliver leveret.

Kursus til de fagligt interesserede

Her kommer dette kursus ind i billedet. Viborg Kommunes største uddannelsesinstitution, Mercantec, afholder nemlig kurser i gulvslibning. Her har du mulighed for blive klogere på, hvilke ting du skal være opmærksom på, når du skal slibe et gulv; før og efter. Hvordan gør du det, uden at lave fejl efterfølgende? Du får både den teoretiske baggrundsviden, men i høj grad får du også de praktiske færdigheder til at kunne og efterbehandle et gulv på egen hånd.

Kurset henvender sig til gulvlæggere, tømrere og andre, der har håndværksmæssig baggrund — eller generelt på anden måde kan bruge dette kursus i forbindelse med sit faglige virke.

Formål og forløb

Målet med kurset er, at deltagerne lærer at afslibe trægulve, hvilket blandt andet omfatter undervisning om, hvordan det vurderes, om der er behov for en afslibning eller en afhøvling. Samtidig lærer deltagerne at vurdere, om gulvet overhovedet er egnet til afslibning, afslibning af flader og kanter samt finpudsning og overfladebehandling.

På kurset bliver der arbejdet med følgende gulvtyper: Løvtræ/hårdt træ, nåletræ/blødt træ samt mønsterparketgulv.

Kurset består af to forskellige fag, hvor du: 1) lærer om afslibning af gulve, og 2) lærer om efterbehandling af trægulve. Efterfølgende vil kursisten blive introduceret til det praktiske arbejde i efterbehandling i lak og olie, klargøring til overfladebehandling og egentlig overfladebehandling.

Tilmelding

Kurset varer i 5 dage, og du kan tilmelde dig de enkelte kurser ved at klikke dig ind på http://www.mercantec.dk/kurser/find-dit-kursus/gulv/40700-gulvafslibning,-trin-1-lakering-af-traegulve-og-trapper.