Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Musikfestivaller og narkotika

Når man i sommerperioden går til udendørs festivaller, så ser man ofte politiet stå ved diverse indgange og pege folk tilfældigt ud. Dette kan der være mange årsager til. Desværre er der mange, der har narkotika på sig, når de besøger musikfestivaller. Om det er fordi, de ikke kan hygge sig uden disse ekstra tilføjelser, eller om det er grundet sygdom, det kan man kun gisne om. Hvorom alting er, så kommer vi ikke udenom, at mange tager stoffer.

Politiet tester personer

Politiet visiterer de udvalgte personer, og hvis de ser nogen særlig grund, kan de vælge at teste de samme personer for narko. Det gør de med særlige narkotest. Disse tests kan afsløre indtagelse af ulovlige stoffer. Noget, som de fleste ikke tænker over, er, at stoffer kan spores mange uger tilbage. Hvis man bliver taget med eksempelvis hash i kroppen, når man har kørt bil, så bliver man anklaget for narkokørsel, hvilket man mister sit kørekort af.
Hvis man ønsker at teste sig selv for at se, om man er påvirket af den ene eller anden form for narkotika, så kan man købe en narkotest online her.

Heldigvis er det kun en meget lille procentdel, der ikke kan nye musik uden indtagelsen af stoffer. Men som med så mange andre ting, så ødelægger de få det ofte for størstedelen af befolkningen.
Det er heller ikke alle events, hvor politiet vælger at møde op. Eksempelvis LAN-events ser politiet ikke den store grund til at teste folk for indtagelse af ulovlige stoffer. Det er ikke umiddelbart målgruppen.
Derimod musikfestivaller, som Roskilde Festival, har politiet udset sig som en af deres faste områder.

Er man i tvivl om, hvorvidt man er i stand til at køre bil lovligt, så skal man lade være. Det kommer ikke kun til at gå ud over den enkelte bag rettet, men det kommer desværre ofte også til at gå ud over helt uskyldige personer. Derfor kan man, som vi har nævnt herover teste sig selv med en narkotest.