Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Oplevelser er forbeholdt alle, og kan være en vigtig del af en stressende hverdag. I disse dage søger mange oplevelser igennem events eller koncerter, og folk vil gerne bruge tid og penge på det. Oplevelser er dog ikke kun forbeholdt det sunde og raske menneske, der skal også være oplevelser for folk med skjulte sygdomme som f.eks. psykiske syge.

Alle er velkomne

Flere events og koncerter slår sig op på, at alle er velkomne. Dette skal som udgangspunkt ses som en god ting, da flere psykiske syge sagtens kan deltage i almindelige events og store koncerter. For nogen psykiske syge mennesker kan det dog ikke lade sig gøre, da disse events kan forekomme stressende for den syge. Hvad skal disse mennesker så gøre?

Oplevelser forbeholdt til psykiske syge

Da oplevelser er forbeholdt til alle mennesker, har flere bosteder givet tilbud til netop psykiske syge, så de også har mulighed for at få en oplevelse i deres hverdag. Bosteder tilbyder specifikke events og ture, som er skræddersyet til psykiske syge. På disse bosteder vil være mulighed for at få støtte, og et samlet mandskab er tilstede, så de kan tage hånd om menneskerne. Samtidig vil oplevelserne være mindre stressende for personerne, og de psykiske syge vil være i fokus hele vejen igennem disse events og ture.

Nøglen til at hjælpe psykiske syge i fremtiden

Flere undersøgelser viser at oplevelser for psykiske syge, kan have en positiv effekt på den lange bane. Det kan give dem en pause fra en hård og stressende hverdag, hvor sygdommen fylder det mest. Tilbud fra bosteder er derfor altafgørende i arbejdet med de psykiske syge, og ved at skabe oplevelser, kan en hård hverdag nu blive lettere og mindre stressende. Vi vil i fremtiden derfor se et øget fokus på disse bosteder, som samler og skræddersyer oplevelser for mennesker med f.eks. skizofreni. Så disse mennesker også kan se frem til flere oplevelser i fremtiden.