Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Odense er en by i rivende udvikling, hvilket tydligt afspejles i bylivet. Odense har de seneste år for alvor markeret sig på landkortet med spændende, kulturelle tiltag. Det afspejles eksempelvis i byens gadefest, Karrusel, der er inspireret af Hovedstadens store byfest, Distortion, samt Tinderbox-festivalen, der lokker såvel danske som udenlandske gæster og artister til. Byen er altså gået fra dvale til virkelig at være en by, der er vågnet op, som favner bredt og formår at spille med musklerne.

Byen er helt klart et besøg værd, hvis du skulle have et par dage fri i din kalender til at tage en afstressende, men også oplevelsesrig, ferie i den fynske hovedstad. Se her, hvad du absolut ikke må gå glip af.

Tinderbox

Tinderbox spiller op til dans på tredje år til sommer. Det kommer til at foregå d. 22. – 24. juni, og musikprogrammet består af både lokale, nationale og internationale artister som MØ, Lukas Graham, Die Antwoord, Run DMC og mange, mange flere.

Karrusel

Karrusel ligger ikke just i sommerferien, men d. 8., 9. og 10. september. Festen foregår som en gadefest på et nyt område hver af de tre dage. Der vil både komme elektronisk musik, hiphop, rock og alt derimellem.

Gågaden

I Odenses gågadenetværk finder du en masse spændende butikker, caféer, barer og diskoteker. Der er stort set alt, hvad hjertet begærer, og du kan nemt spendere end dag i gågaden. Besøg eksempelvis modebutikken Dr. Adams, hvor du finder spændende tøjmærker fra Danmark og resten verden; Norse Projects, Acne, Paul Smith m.m. Snup efterfølgende en lækker frokost på Cuckoo’s Nest, lej en vandcykel og tag en sejltur på Odense Å, og afslut aftenen med et måltid på en af byens mange, lækre spisesteder efterfulgt af en cocktail i det pulserende byliv.