Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Elsker du at være kreativ, og synes du, at det lyder spændende at sy dit eget tøj, men er bare ikke kommet i gang endnu? Så mangler du et sykursus. Og dem findes der mange af. Ét af dem bliver afholdt af stofbutikken KreStoffer, der ligger i Dalum ved Odense. Butikken var oprindeligt en syskole, og den har eksisteret siden 1991. Til at starte med lå skolen på en privatadresse, men efter den store interesse for feltet, flyttede de hurtigt i et erhvervslejemål, hvor syskolen kunne fortsætte sammen med en butik, hvorfra man kunne købe garn.

I dag har butikken både en webshop, en fysisk butik samt en syskole, hvor man kan lære at sy. Der er max plads til 10 personer pr. hold, og ved at deltage kan man få al den hjælp, man har brug for, for at komme i gang med at sy. Derudover er der en masse inspirerende snitmønstre til rådighed, som du kan bruge til at lave dit nye tøj — eller hvad du nu gerne vil sy. Det kan eksempelvis være, hvis du ikke kan finde tøj, der passer til din størrelse, eller hvis du kunne tænke dig at gøre tøjet til dit eget.

Samtidig får man masser af inspiration til, hvilket tøj der kunne være spændende at sy. Du kan få hjælp af de andre kursister, eller du kan spørge sylæreren, som hele tiden vil være til stede, såfremt du skulle brug for hjælp.

 

Lær dig selv at syg — køb stofsalg på nettet

Har du ikke lyst til at gå på sykursus, så kan du lære dig selv at sy. Der findes mange forskellige kurser, som man kan tage over nettet. Du kan endda søge på YouTube og finde guides. Og det er gratis, så der er mange penge at spare. Du kan købe dit stof over nettet, da det ofte er billigere — og stoffet, du skal lære at sy med, skal helst ikke være for dyrt, da det sjældent er de bedste resultater, man ender med i starten. Du kan eksempelvis købe stof her: http://www.stofgiganten.dk/.

Det hele handler om, at man finder sin egen systil. Det tager lang tid, så man bør være tålmodig. Det er ikke en hobby, man mestrer fra den ene dag til den anden.