Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Akupunktur er en kinesisk behandlingsform, der virker lindrende på smerter og andre sygdomme. I nogle tilfælde kan man faktisk kurere sygdomme og smerter. Denne behandlingsforms stammer fra Kina, og dens historie strækker sig over flere tusinde år. I den vestlige verden bliver den stadig betegnet som en alternativ behandlingsform, omend akupunktur bliver mere og mere anerkendt, og faktisk er flere sygehuse begyndt at tilbyde akupunktur som supplerende behandling.

Selvom akupunktur stammer fra Kina, så er vi faktisk i Danmark langt fremme. Faktisk var John Boel Sr., der står bag klinikken Boel Akupunktur, den yngste i verden, da han på daværende uddannet sig til akupunktur som kun 16-årig.

 

Hvordan fungerer akupunktur?

Tankegangen bag akupunktur er, at der løber forskellige baner med energi rundt i kroppen. Den energi kaldes for ‘qi’, og det er helt essentielt for dit helbred, at denne energi kan flyde frit rundt i kroppen. De baner, qi’en flyder rundt i, kaldes for ‘meridianer’. Når man får en skade eller bliver syg, betyder det, at der blokeres for meridianerne, og energien kan ikke flyde frit rundt i kroppen, og derved opstår der komplikationer, der forværrer vores helbred.

Dér hvor meridianerne er tættest på huden, kalder man for akupunkturpunkterne. Det er her nålene kommer ind i billedet. For som de fleste ved, så stikker akupunktøren nåle ind i huden på sine patienter. Først skal det lokaliseres, hvor på meridianerne, der er sket en form for blokade, der forhindrer energien i at strømme frit. Når det er gjort, bliver der prikket nåle i de akupunkturpunkter, der befinder sig der, hvor blokeringen er. På den måde kan man genoprette energibalancen, og efter få behandlinger vil man typisk opleve smertelindring — eller at symptomerne er helt forsvundet.

 

3-dages akupunkturkursus

Hvis du er interesseret i at lære akupunktur, så tilbydes der forskellige kurser rundt omkring i landet. Det mest anerkendte af dem, er afholdt af førnævnte Boel Akupunktur. Kurserne bliver både afholdt i Danmark, Sverige, Norge, Schweiz, Kina, Østrig, Tyskland og Australien. Kurset tager tre dage, og efter endt kursus vil du være i stand til at udøve akupunkturformen Acunova, som blandt andre John Boel fra Boel Akupunktur er stor fortaler for. Faktisk er han blevet kåret til århundredes akupunktør af bestyrelsen for ‘Det Åbne Internationale Universitet for Komplementær Medicin’.

Hvis det lyder som noget, du er interesseret i at læse mere om, så kan du læse mere på Acunova.dk.