Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Et smukt gulv giver ethvert rum en særegen identitet. Ofte lægger man faktisk først rigtig mærke til et gulv, hvis det er grimt, så et gulv er med til at give et rum ro og funktion. Skal man have nye gulve, er der adskillige beslutninger, der skal tages.

Beslutning #1: type

Den første beslutning drejer sig om, hvilken type gulv, man gerne vil have. Trægulve er den mest populære, men der findes mange andre alternativer såsom væg-til-væg tæpper, klinker, vinyl, gummi og så videre. Man skal huske, når man vælger type, at det også har betydning, hvilket rum, der skal have nyt gulv. Selvom trægulve er flotte i køkkener, så er de ikke særlig praktiske. Derudover skal man tænke på, hvordan ens bolig bliver brugt for eksempel om man har mange husdyr og/eller der kommer mange børn i boligen (/det kunne for eksempel være en dagplejemor).

Beslutning #2: kvalitet og pris

Man skal gøre op med sig selv, hvilken kvalitet man gerne vil have, og hvor meget, man er villig til at betale. Sidstnævnte har også rigtig meget at gøre med ens tidshorisont. Man vil typisk bruge flere penge på et stuegulv, end på et gulv i et børneværelse, da børns behov og smag ændrer sig med forholdsvis korte mellemrum.

Beslutning #3: forhandler

Har man de to første beslutninger på plads er det med at finde en forhandler i lokalområdet, der kan opfylde ens ønsker.

Har du valgt et trægulv?

Trægulve er danskernes favorit. Man kan få smukke og praktiske gulve indenfor alle gulvtyper, men den glød et trægulv giver er helt unik, hvorfor det er rigtig mange danskeres foretrukne gulvtype. Der findes fire slags trægulve: plankegulve, parketgulve, stavparket (/også kendt som sildebensparket) og skibsplanke gulv. Hvis du gerne vil læse mere om trægulve, så se mere her.