Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Det er ikke ofte, at skandinaviens største værktøjsvirksomheder stikker hovederne sammen, og da de mødtes ved Værktøjsmessen 2017 eller VTM 2017 i Odense, blev det klart, at værkstøjsindustrien går kronede dage i møde, nu hvor opsvinget kan mærkes rundt i landet.

Hvor der op gennem finanskrisen har været stille omkring det danske produktionsapparat, så er der for alvor kommet knald på i den danske bygge og produktonssektor, og det kunne ses, da Odense Congres Center lagde rum til Værktøjsmessen 2017. Knap 6.000 fagfolk fra alle faglige grene som CNC-fræsning, svejsning, Big Science og lignende er

Flere end 6.000 besøgende og de unge strømmede til

Rundt i landet skyder nye byggepladser, større entrepriser og milliardprojekter op, og det kan tydeligt ses hos de indkøbsansvarlige i de skandinaviske produktionsvirksomheder. Hele 16 procent flere besøgende oplevede messen i forhold til messen for tre år siden. Og det er tydligt, at byggeriet og industrien går en god tid i møde. for ud af de 6.000 besøgende var 1.100 af disse studerende. De studerende fik syn for, at der ligger en fremtid i deres kommende uddannelse, og de fik god indsigt i, hvilke erhvervsmuligheder, de har, når først studietiden er forbi.

Hos udstillerne var der også store smil. De kunne snildt mærke, at der kom flere til, og selvom 16 ikke lyder af mange, så er det virkelig mange mennesker, når man tænker på, at messen primært besøges af indkøbere og beslutningstagere. Derfor kunne det også mærkes på ordrebøgerne, hvor der blev tilføjet ekstra ordre og handler. Krista Kristensen, som er overordnet ansvarlig for messen, fortalte til messen egen hjemmeside, at der var indgået flere store handler.

 

Messen er drevet, finansieret og projektledet af Dansk Værktøjsmaskinforhandler Forening, fagbladet Teknovation, Odense Congress Center og Bitva’s faggrupper for Skærende værktøj og Metrologi. Messen er ikke årlig, og finder faktisk først sted igen om tre år. Det sker, når nordens mest betydningsfulde og centrale fagmesse indenfor metal- og maskinindustrien løber af stablen fra 31. marts til 3. april 2020 i Odense Congress Center.